WPC burkolat 4+1 fogadófelületre - Ahogy azt kell!

Üdvözöljük Önt! Ha itt jár, akkor nagy valószínűséggel eljutott arra a pontra, hogy régi kültéri burkolatát lecserélje WPC burkolatra, mely egy időtálló, gondozás- és problémamentes hosszútávú megoldás az otthonába. De ha ez még nem elég, akkor az időtállóság mellett a WPC burkolat erőssége az eszétikus és modern megjelenés, melly egy teljesen új arculatot adhat otthonának és növelheti ingatlanának értékét. 

De kiváncsi, hogy milyen területeken vagy felületeken biztosíthat alternatívát a WPC burkolat? A WPC burkolat már sokadik jó oldala, hogy szinte bárhol alkalmazható, legyen szó: lépcső, terasz, korlát, fal, stég, medence part, pad-ülőhely WPC burkolásáról. Elhoztunk most Önnek, 4+1 leggyakrabban alkalmazott kivitelezési technikát.

1. WPC padló lerakás - Beton fogadófelület esetén 

betonra-1

Az első és leggyakrabban használt ilyen felület a beton fogadófelület. Ezen felülettípusból kettőt különböztetünk meg:

 • Fúrható betonfelület
 • Nem fúrható beton felület (vízszigetelés miatt)

Ezt azért fontos meghatározni, mert ha a megsértsük a vízszigetelő réteget, akkor az beázáshoz vezethet. Ehez minden esetben a tulajdonos vagy tervező nyilatkozata szükséges. 

Fúrható felület estén szükséges WPC padló rendszerkiegészítők:

 • WPC padló, WPC párnafa, szintezőlap, Dübel-csavar (8*40-6*60 mm A2), indító és záró klipsz, köztes klipsz, A2 rögzítő csavarok, WPC élzáró
  A beton fogadófelület esetében, ahoz hogy igazán hosszantartó legyen a végeredmény a kiegészítők minősége elengedhetetlen!

Ne használjunk: Horganyzott beütődübelt és horganyzott csavarokat, amelyek pár éven belül elrozsdásodnak, a WPC padló időnap előtti újratelepítést fog igényelni, mert azok mozogni és kotyogni fognak a csavarok fellazulása vagy szakadása miatt!

Tilos kihagyni: A WPC párnafák szintezése, a rögzítőcsavarok meghúzása kellő nyomatékkal (ne legyen túl laza, de túl se legyen húzva, mert a klipszek sérülnek!)

A nem fúrható betonfelület abban különbözik, hogy nincs szükség dübel-csavarra, hanem helyette sarokvas és sarokvas rögzítő csavarok - Ezzel keretes rendszert alakítunk ki és önmegtartó lesz. 

Átlag bruttó négyzetméter ára: 23.500 Ft - 25.000 Ft

Telepítési szabályok betartásával - Végleges darabszámok alapján (élzáróval) - NEM SABLON SZÁMOK ALAPJÁN!

Tovább a termékekre!

2. WPC padlólap - Földes-füves területre 

viber_kep_2023-10-18_13-35-41-560

2023-ban a 2. leggyakrabban használt felület a földes-füves terület, melyre betonozás nélkül történt a telepítés. Ezen telepítési módszer során előkészítő munkák szükségesek az alábbi sorrenben:

 • A telepítendő földterületen a föld kiszedése a kívánt mélységben.
 • A kapott földfelület tömörítése, lapvibrátorral.
 • Geotextília fektetése a telepítendő területre
 • 3-4 cm vastag 2-4 mm bazaltzúzalék elterítése, szintezése, tömörítése
 • Betonjárdaszegély vagy betonjárdalapok kiosztás szerinti elhelyezése

Ha a fenti lépések egyike ,nem kellő odafigyeléssel van elkészítve, vagy kihagyják azokat, akkor a WPC padlólapok süllyedéséhez vezethet! Ne dőljenek be a youtubos videóknak! Helyette inkább kérdezzenek utána, a beton térkövezéshez, milyen előmunkálatok szükségesek!

WPC padlólap és kiegészítők:

 • WPC padló, WPC párnafa, szintezőlap, Dübel-csavar (8*40-6*60 mm A2), indító és záró klipsz, köztes klipsz, A2 rögzítő csavarok, WPC élzáró, betonjárdalap, 2-4 mm bazaltzúzalék, geotextilia

Ne használjunk: Horganyzott beütődübelt és horganyzott csavarokat, amelyek pár éven belül elrozsdásodnak, a WPC padló időnap előtti újratelepítést fog igényelni, mert azok mozogni és kotyogni fognak a csavarok fellazulása vagy szakadása miatt!

Tilos kihagyni: A WPC párnafák szintezése, a rögzítőcsavarok meghúzása kellő nyomatékkal (ne legyen túl laza, de túl se legyen húzva, mert a klipszek sérülnek!), Az előkészítő munkafolyamat bármely lépesének kihagyása!

Átlag bruttó négyzetméter ára: 28.500 Ft - 31.000 Ft

Az ár tartalmazza a telepítéshez szükséges segédanyagokat (zúzalék, betonjárdalap, geotextil).

Tovább a termékekre!

3. WPC járólap lerakása - Magas szintezőlábakra 

szintezotalpas

A 3. legnépszerűbb WPC járőlap telepítési módszer a magas szintezőtalpas rendszerre történő telepítés. Az új épülettervezési és kivitelezési szokások a 2023-as évet nézve, hogy a betonréteget elhagyva a vízszigetelő PVC réteg a felső fogadó réteg. Ezzel könnyítve a födém és emeleti teraszok terhelését. Ha Önnek is így tervezték vagy építették meg ingatlanját, akkor ezt a magas szintezőtalpas rendszert kell választania a WPC járólap-burkolat válaszása esetén. 

WPC járólap rendszerkiegészítők:

 • Szintezőtalpak, 30x40 alumínium párnafa, horgonyott 5.5x50 mm önfúró csavar, WPC járólap, WPC élzáró, indító és záró klipsz, köztes klipsz, A2 önfúró rögzítő csavarok.

Telepítés menete: 

 • Alumínium párnafa keret összeállítása, a terasz legmagasabb pontjához a keret felállítása szintezőtalpakra, szintezótalpak telepítése-beállítása, WPC járólap telepítése, WPC élzárás

Ne használjunk: Horganyzott csavart a keretes rendszer kiépítésén kívűl (Nincs más alternatíva), a keretes szerkezet építése horganyzott csavarral, nem fog a WPC járólap sérüléséhez vezetni, hiszen a klipszrögzítő és élzáró csavarok A2-rozsdamentesek!

Tilos kihagyni: Az alumínium párnafák szintezése, a rögzítőcsavarok meghúzása kellő nyomatékkal (ne legyen túl laza, de túl se legyen húzva, mert a klipszek sérülnek!), Az előkészítő munkafolyamat keretes rendszer összeállítása, szintezése.

Átlag bruttó négyzetméter ára: 41.500 Ft - 43.000 Ft

Az ár tartalmazza a telepítéshez szükséges segédanyagokat (Szintezőláb, alumínium párnafa).

Tovább a termékekre!

4. Kültéri WPC burkolat - Fém szerkezetre 

365572027_826559558865439_2867391545200550428_n

A 4. legnépszerűbb módszer a kültéri WPC burkolat telepítési fémszerkezetre, melynek 2 típusát különböztetjük meg:

 • Közvetlenül fémszerkezetre
 • Fémszerkezetre történtő WPC párnafa telepítés

Mi a különbség és mit ajánlunk? 

Amit ajánlunk az a WPC párnafa telepítése a fémszerkezetre, amire történik a kültéri WPC burkolat telepítése. Oka: A csavarválasztás! A telepítés közvetlenül a fémszerkezetre módszernél csak horganyzott csavarokat tudunk alkalmazni, mert az A2 csavar túlságosan puha a szénacélba történő behajtáshoz (előfurás ellenére is). A WPC párnafára történő telepítés esetén, csak a párnafa rögzítő 5.5x50 mm csavarok lesznek horganyzottak, ezzel a csavarok 80%-a rozsdamentes maradhat.


WPC járólap rendszerkiegészítők:

 • WPC párnafa, Kültéri WPC burkolat, 5.5x50 mm párnafarögzítő, A2 klipszrögzítő csavar, WPC élzáró, szintezőlap, indító és záró klipsz, köztes klipsz

Ne használjunk: Horganyzott csavart a WPC párnafa telepítésén kívül (Nincs más alternatíva), ez még nem fog a kültéri WPC burkolat sérüléséhez!

Tilos kihagyni: A WPC párnafa szintezése szintezése, a rögzítőcsavarok meghúzása kellő nyomatékkal (ne legyen túl laza, de túl se legyen húzva, mert a klipszek sérülnek!).

Átlag bruttó négyzetméter ára: 22.500 Ft - 24.000 Ft

Közvetlenül fémszerkezetre: 19.600 Ft- 21.000 Ft

Az ár tartalmazza a telepítéshez szükséges anyagokat, segédanyagokat!

Tovább a termékekre!


Ajánlatkérés

Kedves Érdeklődőnk!

Az árajánlat kérés során legyen szíves megadni:

 • A kis- és nagykapuk szélességét magasságát
 • A kerítés mezők szélességét magasságát
 • A WPC kerítésrendszer típusá: hézagos vagy zárt
 •  A kerítéselem típusát
 • Meglévő zártszelvényel állapotát (vagy képpel mutatva)
 • WPC lécek elrendezésének módja: vízszintes vagy függőleges
 • Rövid leírást az elvégzendő munkáról (esetleg képek a jelenlegi kerítésről)
 • Telefonos vagy e-mailes elérhetőséget