WPC Kerítéslécek

Kérjen ingyenes termékmintát és vegye kézhez akár 48 órán belül.

A WPC kerítésléc egy kiváló választás, ha hosszantartó és időjárásálló kerítést szeretnénk. A WPC anyaga ellenáll a napfénynek, esőnek és hónak, így sokáig megőrzi eredeti szépségét. A természetes fa hatást keltő dizájn tökéletesen illeszkedik a kertbe, miközben fenntartása sem igényes. WPC Kerítéselemek tartós befektetés minden kerthez.

3D famintás WPC kerítésléc

2D famintás WPC kerítésléc

Hagyományos WPC kerítésléc

Zárt WPC kerítésléc

WPC kerítés rendszer kiegészítők

Ajánlatkérés

Kedves Érdeklődőnk!

Az árajánlat kérés során legyen szíves megadni:

  • A kis- és nagykapuk szélességét magasságát
  • A kerítés mezők szélességét magasságát
  • A WPC kerítésrendszer típusá: hézagos vagy zárt
  •  A kerítéselem típusát
  • Meglévő zártszelvényel állapotát (vagy képpel mutatva)
  • WPC lécek elrendezésének módja: vízszintes vagy függőleges
  • Rövid leírást az elvégzendő munkáról (esetleg képek a jelenlegi kerítésről)
  • Telefonos vagy e-mailes elérhetőséget

A 100% természetes anyagtartalom miatt a WPC kerítéslécek színe nem teljesen egységes, lehet eltérés szálanként, de nem kizárt a szálon belüli színátmenet. Továbbá a kerítéslécek színbéli (árnyalat) különbsége nem kizárt, hogy gyártásonként eltérő.

Azonnal készletről elérhető 5 fajta WPC kerítésléc: RM20-140 3D famintás, RM20-140 famintás, RM20-140 sima szálcsiszolt valamint az RM21-169 és RM21-325 zárt-tömör kerítéslécek 6 méretben: 140x20x5800 mm, 140x20x2900 mm, 169x21x5800 mm, 169x21x2900 mm, 325x21x5800mm és 325x21x2900 mm

Kerítés rendszereink két csoportba oszthatóak:

– Nyitott kerítésrendszer (A lécek közt hézagokat hagyunk tetszés szerint)

– Zárt-tömör kerítés rendszer (A lécek nút-oltak, egymásba sorolhatóak).

A zárt vagy tömör WPC kerítésléc rendszerek telepítése előtt győződjünk meg arról, hogy a fogadó felület (betonpillér, betonalap) kellő szilárdsággal rendelkezik-e a rendszer súlyának és az esetleges extra teher (széllökés) elbírásához.

Ha a két kerítéspillér közötti távolság meghaladja a 1250 mm-ert, akkor abban az esetben raktárkészletről vásárolhat támasztó vasakat (20x40x1000 mm – 20x40x1500 mm – 20x40x2000 mm) porfestett felületkezeléssel. A gyártó előírása szerint a javasolt függőleges vagy vízszintes rögzítés kapupánt csavarral vagy opel csavarral történjen oly módon, hogy hőtágulást tudjunk biztosítani a fa-műanyag WPC kerítéslécek számára (fix és ovál furatok készítése).

Ha Ön mégis “csavarok nélküli vagy a csavarok minimalizálásával szeretne” fa-műanyag WPC kerítésléceket telepíteni, abban az esetben, raktárkészletről vásárolhat (25x25x1000 mm – 25x25x1500 mm – 25x25x2000 mm) WPC kerítésléc fogadó U-profilokat, mely szerelésre elő van készítve (felfogató furatok helye, alja fenekelve, por festve) vagy kerítésoszlopot 5 féle színben.

Irányított dilatáció: A csavarkötések közül csak egy ponton fixre rögzítsék a kerítéslécet, a többi kötésnél hagyni kell az anyag szabad mozgását (ovális furatot kell készíteni). A csavarkötésen túl nyúló rész nem haladhatja meg a 10-15 cm. A kerítéslécek vízszintes telepítés során az alakmegtartásra különösen figyelni kell, így telepítési követelménye: a furattávolságok egymástól maximum 90-110 cm-re legyenek egymástól. E pontokon 2-2 kapupánt vagy opel csavarral (2000 mm telepítendő szálhosszig) javasolt a rögzítése. A rögzítés során szintén ügyelni kell az anyag hőtágulására, így a fix rögzítés csak egy ponton történjen. A többi csavarkötésnél ovál furatot kell készíteni, melyet elegendő érintőre húzni.

A maximális telepíthető szálhossz: 200 cm, melyet egy helyen (középen) a WPC léceket lábazatba rögzített támasztó vassal meg kell támasztani és csavarkötéssel rögzíteni a kerítésléceket.

 

WPC kerítéssel kapcsolatos cikkek, fontos információk oldalunkon

Hőtágulás a WPC kerítés és teraszburkolat elemek esetében

A WPC teraszburkolatok és kerítéselemek hőtágulása miatt fontos a megfelelő hézagok hagyása. A tágulási hézagok mérete a levegő hőmérsékletétől függ: például 0-5°C között 5-6 mm (végeknél) és 8-10 mm (toldásoknál); 25-30°C között ugyanez 2-3 mm és 3-4 mm. A telepítéskor a levegő és a WPC elemek hőmérsékletét is figyelembe kell venni. Ha nem biztos a dolgában, érdemes szakemberhez fordulni vagy tanácsot kérni. Ezek az irányelvek kizárólag a WPC Royal Market Kft. termékeire vonatkoznak.

Bővebben itt olvashat erről!

 

Vízszintes kerítéslécnek alkalmas a WPC?

A „vetemedés" és a „kifakulás" WPC vízszintes kerítésléceknél gyakori félelem. Ezek a problémák főként a rossz minőségű anyagok és a nem megfelelő telepítés következményei. A jó minőségű WPC esetén az első évben bekövetkezhet egy 5-10%-os színváltozás. Fontos a megfelelő telepítési szabályok betartása, mint például a megfelelő támasztás és csavarrögzítés, hogy elkerüljük a vetemedést.

Bővebben itt olvashat erről!

 

WPC vagy Fa kerítésléc?

A fa kerítéslécek kezdeti, bekerülési költsége alacsonyabb, de rendszeres karbantartást igényelnek ezek a kerítések (kétévente csiszolás, festés), hogy 10 évig tartsanak. A WPC kerítéselemek drágábbak, de nem igényelnek karbantartást és 10 év garanciát vállalunk rájuk. Mindkét anyag könnyen megmunkálható, de a WPC könnyebb és több típus elérhető, így összességében jobb választás hosszú távon.

Bővebben itt olvashat erről!

 

Minimális gondozást igénylő WPC kerítés anyagismérvei

A minimális gondozást igénylő WPC kerítéselemek anyaga 60% újrahasznosított keményfalisztből, 30% HDPE műanyagból és 10% különböző adalékanyagokból (pl. parafin, UV-gátló, rovarvédő) áll. Ezek az elemek nem rothadnak, nem szálkásodnak, nem igényelnek festést vagy csiszolást, és könnyen tisztíthatók. UV-állók, természetes fa hatásúak és ellenállnak a kártevőknek, valamint környezetbarátok, mivel újrahasznosított anyagokból készülnek​

Bővebben itt olvashat erről!

 

„Pöttyös vagy foltos” lett az újonnan megvásárolt WPC kerítés? – Ne aggódjon!

Az újonnan telepített WPC kerítéselemek gyengébb esőzés után "pöttyösek" vagy "foltosak" lehetnek a felületükön lerakódott por miatt. Ez nem anyaghiba, hanem átmeneti jelenség, amit a következő kiadós esőzés majd megszüntet. Ha nem akarja ezt megvárni, langyos szappanos vízzel és gyenge vegyszerekkel is tisztíthatja a WPC kerítést.

Bővebben itt olvashat erről!

 

WPC kerítés referenciák

Tekintse meg WPC kerítés referenciáinkat itt!