„Pöttyös vagy foltos” lett az újonnan megvásárolt WPC kerítés? – Ne aggódjon!

WPC kerítése foltos? Itt választ kaphat!

Bevezető

Üdvözlöm a Kedves Olvasóinkat! Ezen cikkünkben azokhoz a WPC kerítés-t vásárlókhoz fordulunk, akik egy gyenge esőzés után megijednek, mert a drága szép WPC kerítésük „pöttyös vagy foltos” marad. A cikkünket elolvasva reméljük, hogy meg fognak nyugodni és várni fogják a kiadós esőzést. 

A WPC kerítés anyaga

A WPC kerítés anyagát tekintve: 60% keményfa liszt, 30% műanyag és 10% egyéb kémiai adalékok (UV gátló, tűzgátló szer, stb). Majd ezt a kompozit anyagot magas nyomáson préselik végleges formára. Miután a WPC burkolat elérte a végső formáját (140×20 mm – 145×21 mm – 169×21 mm) akkor kezdődik az anyag felület kezelése. A felület kezelés alatt az alábbi munkálatot lehet érteni:

  • Szálcsiszolás (teljesen sima felület, minimális mikrobarázda)
  • Kefézés (a szálcsiszolt felülettől mélyebb mikrobarázdák)

Megmutatjuk egy közeli képen a szálcsiszolt WPC kerítés felületét:

Miért lett „pöttyös-foltos” a WPC kerítés? – Itt a válasz!


Fentebb látható a szálcsiszolt WPC kerítés felületéről egy közeli kép. Csak alaposabban és közelről megtekintve lehet látni a felületen mikrobarázádák vannak, melyek a szálszcsiszolás eredménye (Szerepe: Elő idézze a természetes fa hatást). 

A WPC kerítés „pöttyös-foltos”? Pont egy gyengébb esőzés után? A kérdésbe ott a válasz!

A WPC tárolása során, annak ellenére, hogy műanyag fóliába van csomagolva, bejuthatnak mikro- porszemek, melyek beülnek a WPC kerítés felületének mikrobarázdájába. A WPC kerítés elemek felszerelését követően az első kiadós esőzés könnyedén kimossa ezeket a lerakódott porszemeket. Azonban ha nem elegendő mennyiségű az esőzés előfordulhat, hogy csak egy részben tudja kimosni. Ennek következtében pedig a barázdákból kimosott porszemek megszáradnak a kerítéselem felületén és pöttyös-foltos marad. A következőkben képen mellékeljük, milyen az amikor „pöttyösen-foltosan” szárad meg a WPC kerítés.

Nem kell megijedni! A mellékelt képen lévő WPC kerítéselem egy gyengébb esőzés utáni száradás. Ezek a foltok egy kiadósabb esőzés után teljesen eltűnnek. Általában a felszerelést követő első esőzés utáni állapot, mely ritka esetben fordul elő. 

A foltosság vagy pötyösség nem köthető a WPC kerítés elem anyaghibájához, csupán idő kérdése és eltűnik.

Azonban ha Ön nem szeretné megvárni az esőzést…Akkor ajánljuk figyelmébe a WPC tisztítás blogunkban leírt módon történő karbantartást.

Megjegyzés

Eddig két vásárlónk kereste még cégünket ezzel a problémával. Elmondtuk a foltok okát és megszűnésének folyamatát, melyet apró kétséggel vettek. 

Majd 1-2 héttel később… Egy kiadósabb esőzést követően hívott a két aggódó ügyfél, akik igazolták az elmondásainkat és megnyugodva élvezik tovább a gyönyörű és minimális gondozást igénylő WPC kerítésüket. 

Várjuk kérdésüket az „Elérhetőségek” menüpontban található e-mail címen vagy telefonszámon.