WPC teraszburkolat ára - Meghatározza a WPC minőségét?

Vásárlás előtt áll? Azt gondolja, a WPC teraszburkolat ára meghatározza az anyag minőségét? Olcsó telepítéssel szeretné kompenzálni a drágább anyagköltséget? Ne tegye! Cikkünkben bemutatunk egy esetet, melyben sajnos több hiba is fennál, de a forgalmazó ennek ellenére nem vállalta az általa nyújtott esetleges garanciális szolgáltatást.

Tévhit, hogy a WPC teraszburkolat ára tükrözi a WPC minőségét

A magyarországi piacon 2023-ra elmondható, hogy rengeteg fajtájú és minőségű WPC teraszburkolat jelent meg. A bőséges választék okozta döntésképtelenség sokszor hibához vezet. Ne vásároljon meggondolatlanul, mert az bosszúsághoz vezethez. Három fő hibát követnek el leggyakrabban:

  • A WPC teraszburkolat fő- és mellékösszetevőit figyelmen kívűl hagyják
  • Az olcsóbb WPC teraszburkolat lerakást választják "szakemberekkel"
  • A WPC teraszburkolat rendszer teleptési kiegőszítők közzül, a csavarkötések nem rozsdamentesek

Ezt a három fő hibát fogjuk kibontani, hogy segítsen a választásban Önnek.

A WPC teraszburkolat fő- és mellékösszetevői

A WPC fő- és mellék összetevőiről már készült egy nagyon részletes leírásunk, hogy a WPC Royal Market Kft, WPC burkolatai, milyen előkészítő eljárásokon és pontosan milyen anyagokból készültek. Leírásunkban nincs általánosítás, hogy fa meg műanyag, hanem a felszínes leírást kerülve, részletekbe menően megtudhatja miből készülnek termékeink. 

A cikk itt olvasható: Bővebben

wpc meghasadt lerakás után

A képen a repedést WPC teraszburkolat rossz minősége, de a gondatlan telepítés is okozhatta. A rossz minőségű WPC szokott repedezni, hasadni. A teleptési hiba: A teraszburkolat alátámasztási pontjai nem lettek kiszintezve, ezért egy "teknő" alakult ki a terasz közepén. A teknő forma miatt, a teraszburkolat szálak légkamráiba több liter víz gyűlt fel. Ami bontáskor folyt ki belőle. Mivel a burkolat 3 éve volt telepítve, ezért feltételezhető, hogy az összegyűl víz télen való megfagyása okozhatta a hasadást.


wpc görbén lett lerakva

A műanyag köztes klipszeket lefogató csavarok túlságosan be vannak hajtva, de később kiderült, hogy a csavar vasatgsága sem volt megfelelő. Továbbá az első szál megindítása lézeres mérőeszközzel nem történt meg, a fugatávolságba látható a görbület.


wpc repedés a lerakás után

Ebben az esetben viszont csak egy hajszálrepedés keletkezett, ami leginkább az WPC burkolat rossz minőségére utal. Illetve az új szálak és a régi szálak közt legalább 30%-os a színveszteség, ami egy minőségi WPC esetébnen nem lehetséges!

Azonban nemcsak a WPC teraszburkolat és kötőelemek minőségét fontos szem előtt tartani vásárláskor! Hanem a teraszburkolat rendszerhez tartozó egyéb kiegészítők: Indító és záró klipsz, Köztes klipszek. Most bemutatunk egy klipszet, mely 3 éve lett telepítve és feltehetőleg vagy gyártás hibás, mert kimaradt valami adalékanyag, vagy szimplán csak rossz minőségű műanyagból készült.

muanyag koztes klipsz elrepedése

1. kép: A műanyag köztes klipszen látszik, hogy van egy 6-7 mm sáv ahol mikorrepedések találhatóak, melyet az UV okozott. Az anyag klipsz anyaga kiszáradt, mindez 3 év alatt. A következő években valószínűleg a klipsz tovább fog száradni, teljesen rideg lesz az anyag és el fognak törni. Ennek feltételzhető oka, hogy rosszabb minőségű műanyag fajtából készült. 

 

A WPC teraszburkolat rendszer kiegészítők közül, a csavarkötések nem rozsdamentese

csavar nincs hozzáigazítva

2. kép: Itt a szemléltetés fő szempontja, hogy ugyan rozsdamentes a csavar, de a csavar átmérője nincs hozzáigazítva a köztes klipszen lévő furatépzéshez. Ezért egy csavarbehajtó legkisebb fokozatának választása mellett is túlszalad a csavar, nem áll meg a csavar helyének süllyesztésében. 

csavar túlment a klipszen és eltörte

3. kép: A rossz csavarválasztás következmény, hogy a "túlszaladt" csavar eltörti a klipszet, nem fogja megfelelően lefogatni a teraszburkolat szálakat az WPC párnafákhoz, így azok idővel fellazulnak és mozogni fognak a szálak.

Összegezve

A fenti telepítést nem Mi (WPC Royal Market) végeztük, mi ebben az esetben csak a hibás szálak cseréjét végeztük. Tudni kell még, hogy a forgalmazó, akitől 3 éve vásárolták a teraszburkolatot és ajánlotta a kivitelezőt a fenti terasz telepítéséhez, nem vállalta a garanciális cserét, a tulajdonosnak önköltségen kellett megvásárolni az új szálakat és önköltségen elvégeztetni a hibás szálak cseréjét. A WPC teraszburkolat ára nem fogja tükrözni a minőséget, de a WPC kivitelezés ára pedig elgondolkodtató, hogy miért olcsóbb mint mások, vagy éppen miért tudnak hamarabb kezdeni, mint mások?!

A WPC Royal Market Kft továbbra is 10 évet ad a WPC termékeire és 5 évet a garanciális kivitelezésre! 

Ha kérdése maradt vagy szeretne díjmentes konzultációt keresse bizalommal csapatunkat!

 

Üdv:

WPC Royal Market csapata