Öntési Folyamatok

A WPC mint egyéb polimer-kompozit egy folyósabb halmazállapotból készül, és különböző öntési folyamatokkal alakítják át az ismert, szilárd formájává. Vessünk is rá egy pillantást hogy mik ezek az öntési folyamatok.

Fröccsöntés

A fröccsöntés (mellőzzük a nyilvánvaló vicceket) egy széles körben használt gyártási folyamat, amely során olvadt anyagot injekcióznak egy öntőformába annak érdekében, hogy összetett formákat és alkatrészeket hozzanak létre. Bevett sorozatgyártási technika.

Először a kiválasztott anyagot általában granulátum formájában adagolják egy tartályba, ahol olvadékállapotba melegítik az öntőgép hengerében. WPC esetében ez a faliszt, egy műanyag típus (polivinil-klorid, polipropilén, polietilén), és néhány más nyomelem UV gátlók, és rovarvédő szerek. Azután az olvadt anyagot magas nyomás alatt, beinjekciózzák egy öntőformába egy fúvókán keresztül. Miután az olvadt anyag kitöltötte az öntőforma üregét, elkezd lehűlni és megkeményedni. Ha az anyag kellően megkeményedett, az öntőforma kinyílik, és az öntött alkatrész kihúzódik az öntőforma üregéből.

Kompressziós Öntés

A kompressziós öntés egy másik műanyagok és gumi alkatrészek gyártására szolgáló eljárás, amely különbözik az injekciós öntéstől. Ebben a folyamatban a nyers anyagot egy öntőforma üregébe helyezik, majd a forma záródik, és a nyomás és hő hatására az anyag szétterjed és kikeményedik, hogy a kívánt alakot és tulajdonságokat hozza létre.

A kialakítástól függ az eredmény, de általában olcsóbb viszont kevésbé pontosabb mint a fröcssöntés. Ugyanis csupán az anyagra és az öntőformára van szükség, nem pedig az eszközre ami nagy nyomás alatt képes a nagyon forró anyagot mozgatni. Cserébe viszont kevésbé precíz főleg keményebb fém anyagok esetében.

Kalenderezés

Vékony és lapos anyagok, például fóliák és lemezek előállítására használnak, különböző anyagokból, beleértve a WPC-t is. A kalanderezés során az anyagot több henger között vezetik át, ellenőrzött hőmérsékleti és nyomási körülmények között. A hengerek összenyomják és laposítják az anyagot, csökkentve annak vastagságát, miközben javítják a felület simaságát és egységességét.

Ez egyes műanyagoknál ez akár nejlonzacskó vastagságú is lehet, de a mi WPC burkolataink esetében általában vastagabbak az elvárások. A gyártók vékony és lapos deszkákat például falelemekhez használt lemezekhez vagy más olyan felhasználásokhoz, ahol fontos a lapos és sima felület.

Melyikkel készül a WPC?

A szabványok alapján, a WPC anyagok bármely három módszerrel készülhetnek, addig amíg a megfelelő teszt eljárásokat sikeresen teljesítik