Modern fa kerítések ismérvei - összehasonlítás a WPC-vel

A modern fa kerítések első pillantásra természetes és elegáns megjelenésükkel vonzó alternatívát jelenthetnek az ingatlantulajdonosoknak. Ezek környezetbarát anyagokból készülnek, a fenntarthatóságot szem előtt tartva. Az egyedi tervezési lehetőségek és a széles színválaszték révén könnyedén alakíthatóak a különféle stílusokhoz és esztétikai elvárásokhoz.

fa anyag

Azonban a fa kerítések számos hátránnyal is rendelkeznek. Az idő múlásával elöregedhetnek, megrepedezhetnek, és elszíneződhetnek az időjárási hatások miatt, éppen ezért jelentősen nagyobb karbantartást igényelnek, azaz rendszeres kezelést, hogy megőrizzék eredeti állapotukat. A természeti behatásokkal szemben kevésbé ellenállóak, mint a modernebb anyagok, például a WPC (válassz WPC kivitelezőt projektedhez).  Ráadásul többnyire drágábbak is, ami szintén fontos szempont lehet a választáskor.

A WPC kerítések modern megoldást jelentek, mivel számos előnyük van. Az első és legfontosabb, hogy időjárásállóak, nem korrodálódnak, de még a rothadás sem fenyegeti őket, ami hosszabb élettartamot biztosít számukra, mint a hagyományos fa kerítések tekintetében. Az alacsony karbantartási igényük miatt minimálisabb odafigyelést igényelnek, ami hosszú távon költséghatékonyabb megoldást jelenthet. A WPC anyagú kerítések széles színválasztékot és szintén egyedi tervezési módot kínálnak, ezáltal számos stílushoz és környezethez illeszkednek.