Mire figyeljünk a kerítés építésénél?

A kerítés meghatározza az ingatlan határait és jelentős mértékben növeli a biztonságot is. A kerítés anyagának kiválasztása az egyik legfontosabb lépés, hiszen ez határozza meg kinézetet, tartósságot és a karbantartások igényét. A leggyakoribb anyagok közé tartozik a fa, a kovácsoltvas, az alumínium, a beton, de egyre felkapottabb a WPC kerítésléc is. Mindegyik típusnak meg vannak a maga előnyei és hátrányai, például a fa természetes megjelenést biztosít, ugyanakkor rendszeres karbantartást igényel, míg a kovácsoltvas elegánsabb és tartósabb, de drágább lehet.

wpc kerítés

A tervezés során okvetlen vegyük figyelembe a kerítés magasságát, stílusát és a telek egyéb adottságait. Ekkor célszerű szakemberrel konzultálni, aki segít meghatározni a legideálisabb kialakítást. Ezen kívül a helyi építési előírásokat és szabályzatokat is mindenképp vegyük figyelembe, hogy a kerítés megfeleljen az összes jogi követelménynek.

Biztonsági eszközöket is lehet integrálni a kerítésbe, hogy növeljék a terület védelmét. Ide tartoznak  a biztonsági kamerák, mozgásérzékelők, riasztórendszerek, illetve az elektromos kerítések. Ezek az eszközök jelentősen hozzájárulhatnak az ingatlan megóvásához, főleg olyan területeken, ahol magas a bűnözések száma.

A biztonsági kamerák által folyamatosan megfigyelhető a kerítés közvetlen környezete, a mozgásérzékelők pedig aktiválják a világítást vagy riasztórendszert, ha valaki megközelíti az egészet.