Kedves Látogatónk! Az alábbi oldalon megtekinthető a WPC Tudástár anyagai számtalan hasznos információval. Ha bármi kérdése merült fel a termékeinkkel kapcsolatban keresse munkatársainkat a  megadott elérhetőségeken.

WPC teraszburkolat telepítés - víz szigetelt tetőre

Hasznos blog cikkek

Telepítési tanácsok - Tesztek - Ötletek

wpc hírek

Híreink

Beruházásokról - Kedvezményekről - Újdonságokról

WPC elemek és kivitelezési hibák

WPC elemek szállítása

A telepítési hibák általában ott kezdődnek, hogy nem megfelelően, az előírtak szerint szállítják a megvásárolt WPC burkolatokat. Ugyanis a WPC elemek nem megfelelő alátámasztása esetén mikrorepedések keletkezhetnek, ami lehet csak évek után okozza a burkolat repedését és törését.

WPC rendszerek szintezése

Sokak számára nem ismert és népszerű a WPC párnafák rögzítését megelőző szintezés. A szintezéssel elkerülhető: – Az eső és más egyéb csapadékok elvezetése nem kívánatos helyre (pl.: ház és egyéb építmények felé). Továbbá, hogy teraszon, medence parton, járdánkon megálljon a víz és felszáradását követően foltot hagyjon. Ezen foltok langyos, szappanos víz segítségével könnyen eltávolítható, de minek? ha a folyamatos esőzés utáni tisztítást el lehet kerülni a megfelelő WPC rendszerek szintezésével.

WPC párnafa telepítés és hőtágulás

A WPC párnafák (alátétprofil) telepítésénél fő hiba: – túl nagy távolság a párnafák között (általunk ajánlott: maximum 30-35 cm). Ezt a távolságot meghaladva a WPC padlóburkolat sérüléséhez vezethet. 

A telepítés során figyelembe kell venni a hőtágulást, ugyanis ezen tényező figyelmen kívül hagyása szintén károkat okozhat az anyagban (törik, vetemedik, púposodik). Gondoljon csak bele, hogy a beltéren (ahol nincs jelentős hőkülönbség tél és nyár viszonylatban) telepített fa laminált padló, vagy fa parketta telepítésénél is számolni kell a hőtágulással, így ott is el kell hagyni a falaknál 1 cm-t.

WPC elemek rögzítése

Az általunk forgalmazott WPC padlóburkolataink rögzítéséhez rendelkezésre áll szintén időtálló WPC párnafa, rozsdamentes indító klipsz, műanyag köztes klipsz és anyagában rozsdamentes kötőelemek (csavarok, sarok-összekötők). Gyakori hiba szokott lenni a WPC padlóburkolatok fixre rögzítése csavarokkal. Ezen telepítési hiba fő hátránya: – a WPC burkolat a hőtágulás során nem tud mozogni, így el fog repedni, törni vagy vetemedni. 

Következő hiba: – A telepítés során nem anyagában rozsdamentes csavarokat használnak. Mivel a nem rozsdamentes csavarok az idő múltával rozsdásodnak a környezeti hatásoktól, a rozsdásodás következtében gyengülnek, melynek eredménye, hogy kilazulnak és nem biztosítanak kellő tartást (párnafák, klipszek fellazulnak).

WPC kivitelező

Ha Ön úgy dönt, hogy nem saját maga, hanem WPC burkolatok telepítésével “már foglalkozó” szakembert választ, számolni kell vele, hogy az esetleges garanciális hibák, nem lesznek garanciálisak. Mivel lehetséges, hogy a szakszerűtlen telepítés fogja okozni az anyag sérülését. Ezért a WPC telepítést végző személyről győződjön meg mindig, hogy specifikus-e ezen termékek körében. Nem elegendő, egy asztalos, burkoló vagy ács szakképesítés a WPC profilok telepítéséhez, ismernie kell ezen anyagok pozitív és negatív tulajdonságait.

Ha a fent felsorolt kritériumoknak nehéz találni megfelelő szakembert, akkor válassza a Mi általunk ajánlott, WPC telepítésére specializálódott szakembereinket.

WPC kerítés telepítési hibák

 • A kerítés építés során figyelembe kell venni:
  • WPC kerítés elemeink súlyát
  • A WPC kerítés elemeink megengedett maximális fesztávolságát (Kérdezzen eladóinktól)
  • Hőtágulás biztosítása 
  • Megfelelő fogadófelület: acél és betonszerkezet
  • Az extrém időjárási viszonyok (széllökés)
 • A WPC burkolataink súlyát megtekintheti a Termékeink/ WPC kerítés elemek menüpont alatt.
 • Kerítés elemeink hőtágulása: 1 folyóméterenként/ 2-3 mm. WPC kerítés elemeink telepítésénél ugyanúgy mint a WPC teraszburkolat telepítésnél TILOS FIXEN RÖGZÍTENI az elemeket!
  • 2 soros kapupánt csavaros rögzítésnél csupán annyira kell meghúzni a csavarokat, hogy alatta a WPC kerítés elemek ne mozogjanak.
  • 3 soros kapupánt csavaros rögzítésnél a középső csavart kell fixre rögzíteni a két szélsőt pedig csak annyira, hogy a WPC elemek ne tudjanak mozogni.
  • Mind a két kivitelezési módnál a WPC profilokat hosszirányú furatokkal kell ellátni, ezzel biztosítva a hőtágulást.
  • A fenti lépések kihagyása feszültséget okoz a WPC profilban, ami pedig púposodáshoz, hasasodás vagy esetleg töréshez vezethet, ami nem garanciális probléma. 
 • WPC kerítés elemeink maximális fesztávolsága típusonként eltérő. A fesztávolságot befolyásolja a fogadó acélszerkezet kiosztása, mely akár növelheti is megengedett maximális fesztávolságot (WPC profilok alátámasztásával).
 • Kerítés építésnél fontos tényezők: – a beton (kerítés alap, kerítés pillér) és acélszerkezet szakszerű megtervezése és kivitelezése. Ugyanis a nem megfelelő fogadófelület a WPC kerítés elemek rongálódásához illetve garanciavesztéséhez vezethet. Ezen ügyben kérje szakembereink segítségét, akik ismerik a WPC profiljaink minden tulajdonságát és telepítési követelményeit. 
 • A fenti leírtak tájékoztató jellegűek nem minősülnek telepítési útmutatónak.
wpc elemek - betonlapokra
WPC párnafa telepítés

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot egy ingyenes konzultációhoz.

Elérhetőségek

Térkép

Megközelíthetőség: Haladjon a Gyömrői úton Vecsés irányába, majd a “Sárkány Center bejáratát” megelőző kanyarodósávba soroljon be. A besorolást követően az 1. kapu “HTS Group szerviz” feliratú kapuban kanyarodjon be. A bejárattal szembeni 10. sz. raktárépület a WPC Royal Market Kft.

Kövessen minket

Árajánlat kérés