WPC teraszburkolat teszt – Az éghetőség!

WPC teraszburkolat teszt - Mi megmutatjuk termékünk éghetőségét!

Tudta-e, hogy a WPC teraszburkolat vagy WPC kerítéselemek éghetősége, gyúlékonysága alacsonyabb mint fának vagy műanyagnak? Miért pont a fához vagy műanyaghoz hasonlítjuk? 

Azért mert a WPC fő alapanyagai: a Fa és Műanyag! 

Cikkünk arról fog szólni, hogy az általunk forgalmazott WPC termékek, mennyire ellenállóak a tűznek és magas hőmérsékletnek. Az éghetőségi teszten, grillekhez begyújtásához használatos kelléket használtunk, mely tartalmaz: fát, viaszt és egyéb égést segítő termékeket.

Miért érdemes ezt megemlíteni?

Mert a grill gyújtósok leírása szerint, 50%-al több hőt ad le, mint az adalékanyagokat nem tartalmazó gyújtósok.

Kezdjük az elején...


A WPC (Wood-Plastic-Composite) fő alapanyaga a keményfa-liszt és magas szakító szilárdságú műanyag (HDPE). Továbbá tartalmaz még egyéb kémiai adalékanyagokat: az alapanyagok kötését segítő elemeket, égést késleltető szereket, UV-gátlók anyagokat stb..

Tesztünk fő mondanivalója…


Az olyan aggodalmak és kétségek eloszlatása, mint például, ha “Grill party-t tartok, és véletlenül kipattan egy parázs, esetleg égő fadarab… égési sérüléssel vagy a WPC “lángra kapásával” jár e?”

Cikkünk elolvasásával és youtube csatornánkon lévő videó megtekintésével megtudhatja, hogy mennyire sérülékeny a WPC-ből készített terasz egy esetleges balszerencse bekövetkezése során.

A tesztünk során egy saját terméket használtunk, mely teljesen sérülésmentes, égési nyomot nem tartalmazott – RM21-145 WPC teraszburkolat -.

WPC teraszburkolat teszt - Éghetőség

  • RM21-145 WPC teraszburkolat (sötétbarna)
  • Grill gyújtós (Maximális égési ideje 15 perc)
  • Egy grillgyújtós 50% több hőt ad le, mint egy normál fa- gyújtós
  • Mintadarabunk teljesen steril, sérülésmentes és égési nyomokat nem tartalmaz

A WPC teraszburkolat teszt során a termékünket több mint 2 perces égésnek tettük ki, melynek végeredménye, hogy csak a felületén történt sérülés (Lentebb képpel prezentáljuk)

A teljes videó megtekinthető: Ide kattintva!

A végeredmény magért beszél!

 

Végeredmény

A képen eltávolításra került a grill gyújtós, mely több mint két percig volt a WPC teraszburkolatunkon.

A teraszburkolaton szemmel láthatólag egy körülbelül 3 cm x 2 cm égési sérülés látható.

A termék nem kapott lángra! Nem olvadt meg!

Csak felületi sérülést szenvedett! Szerkezetileg nem gyengült!

Olvasson tovább és megláthatja a sérülés nyomai mennyire tüntethetőek el….

Az égési sérülés orvoslása

Termékünkön az égés okozta sérülés eltávolítására a következőt alkalmaztuk:

  • Megvártuk, míg az anyag teljesen kihűl, hogy a még forró anyag, égési sérülést ne okozhasson.
  • Az WPC teraszburkolat mintadarabot langyos szappanos vízzel lemostuk. Miért? Mert a grillgyújtós tartalmaz égést segítő anyagot, amely foltot hagyhat. 
  • Megjegyzés: Mivel WPC teraszburkolataink anyagában színezettek, így az égési sérülést finom csiszolópapírral vagy csiszolószivaccsal, -az égési időtől függően-, teljesen tüntetni el lehet tüntetni.
  • Ebben az esetben, kezünkbe vettünk egy 100-as csiszoló szivacsot és a szálcsiszolás irányába elkezdtük csiszolni. 
  • A csiszolás időtartama körülbelül 1 perc volt, míg az égési sérülés nem kezdett el halványodni, majd teljesen eltűnni. – A WPC  anyaga és mikro-barázdák nagysága engedte volna még a további csiszolást. –

Egy másik teszt -Szahara teraszburkolaton

Ebben az esetben a WPC teraszburkolat több mint 5 perces égésnek volt kitéve. Erről is készült külön videó, melyet kérésre megküldünk.

 

Véleményünk szerint az aggodalmak és kétségek eloszlatásra kerültek, miszerint, egy grill party során a kipattanó parázs, 2-5 perc alatt nem okoz komoly balesetet, a WPC teraszunk nem fog lángra kapni, elolvadni és szerkezetében gyengülni.

Félreértések elkerülése érdekében, ez a teszt nem azt jelenti, hogy bátran grillezzünk a teraszburkolaton, hanem arra, hogy ha mégis baleset történik, akkor milyen sérülést okozhat és lehet e azt orvosolni (Igen lehet orvosolni korlátozott számban, ameddig az anyag vastagsága engedi.)

Javaslatunk: Ha mégis a WPC teraszburkolaton szeretnének grillezni, mert nincs arra alkalmas másik hely, akkor takarjuk le olyan anyaggal, ami megvédi a burkolatunkat az esetleges égési sérüléstől, amit aztán javítani kellene. 

Ha tesztünk, videónk és tapasztalatunk leírása nem sikerült meggyőznie Önt, akkor lehetősége van a termékeink személyes tesztelésére, akár nálunk, akár otthonában az ingyenesen küldött mintadarabon.

Köszönjük a figyelmet! Ha bármi kérdése van keresse bizalommal csapatunkat a megadott elérhetőségeken.h