WPC terasz tatarozás – A teljes átalakulás

WPC terasz tatarozás a WPC Royal Markettel!

WPC terasz és WPC teraszkorlát ajánlatkérés

Kedves megrendelőnk kissé bizalmatlanul fordult hozzánk ajánlatkérésével, mert az előző kivitelező ,aki tavaly szeptemberben felmérte, azóta is kezdi a munkálatokat…. Nem is ragoznám tovább a szót az ilyen kivitelezőkről, vágjunk bele a WPC terasz tatarozásába. Megrendelőnk kérése:

  • Meglévő fa teraszburkolat és teraszkorlát bontása 2 db emeleti teraszról.
  • A meglévő fémszerkezet átalakítása, a WPC terasz és korlátelemek telepítési követelményei alapján.
  • Az átalakított fémszerkezet felületkezelése- festése.
  • A szükséges WPC anyagmennyiség pontos számolása.
  • A WPC elemek kiszállítása és telepítése.


Régi fa terasz és korlát képek a számoláshoz

 

A régi fa burkolat bontása után a fémszerkezet kialakítása és felületkezelése

A régi fa teraszburkolat és fa korlátok bontása után csupán három darab 60x40x3 mm zártszelvény maradt, amire kivitelező csapatunk tudott építkezni. Mivel a WPC terasz telepítési követelménye a 30-35 centiméterenkénti  alátámasztás, ezért a hosszabbik oldal irányába, négy darab 40x40x3 mm zártszelvényt fektettünk, amire kerültek a párnafák csavaros rögzítéssel.

A WPC teraszkorlátról az elképzelés: WPC oszlop és közzé WPC teraszburkolat. Ezért már a teraszburkolat alátámasztásának kialakítása közben telepítésre kerültek az oszloptartó vasak is.

Komplett fémszerkezetet az elkészülését követően gondosan alap-mázoltuk és két rétegben festettük.

 

WPC teraszburkolat - WPC korlát elemek telepítése

A fémszerkezetek felületkezelését követően rögzítésre kerültek a WPC párnafák (5,5×50 mm önfúró lemezcsavarral), a hosszabb, időtállóbb és könnyebb telepítés végett (Fémszerkezetre is lehet közvetlenül, de az időigényes és nagyobb szakképzettséget követel, nem ajánljuk “otthoni kivitelezésre”. A WPC párnafára való telepítésnél, a WPC teraszburkolat és WPC párnafa hőtágulása nem tér el egymástól). 

A teraszrendszer oldaltakarása ebben az esetben WPC teraszburkolattal történt, mivel méretben és anyagköltség szempontjából így volt költséghatékonyabb.

Teraszburkolatok egymással való találkozása pedig WPC élzáróval (L-alak) történt.

A WPC teraszburkolat telepítése után következett a WPC oszlopok és WPC korlátelemek telepítése.

A WPC oszloptartó vasak már a fémszerkezet kialakításánál telepítésre kerültek, így már csak a WPC oszlopokat méretre kellett vágni és rögzíteni az oszloptartó vasakhoz.

A megrendelő kérését figyelembe véve, a korlát anyaga ugyanaz volt mint a teraszburkolat, ezért azokat is már csak méretre kellet vágni és a megadott résekkel telepíteni.

A teljes munkafolyamat befejése a WPC oszlopok fedőinek ragasztása (Tytan Classic).

Tekintse meg a végeredményt a képre kattintva.

Ha munkánk további kérdéseket fogalmaz meg Önben, kérjen díjmentes konzultációt vagy ingyenes szakmai segítséget, hétköznaponként 08.00-17.00-ig állunk rendelkezésre.

Legfrissebb híreinkért kövesse facebook oldalunkat, a linkre kattintva:

https://www.facebook.com/wpcroyalmarket