WPC garancia avagy jótállás

Mielőtt WPC terméket vásárolunk nézzük meg, hogy a garancia milyen esetekre érvényes, mivel az forgalmazónként változhat. A WPC garancia több tényezőtől is függ, mint például az anyagminőség, a termelési folyamatok, és az, hogy milyen körülmények között használják őket.

Általában a WPC termékek gyártói bizonyos garanciát vállalnak arra, hogy a termék nem fog rothadni, repedezni, elszíneződni vagy éppen megfertőződni kártevők által egy meghatározott időtartam alatt, amely általában 10 év között mozog. Ez a garancia azonban nem feltétlenül fed le minden lehetséges problémát, és gyakran csak akkor érvényes, ha a terméket a gyártó utasításainak megfelelően telepítették és karbantartották. Mivel ha WPC telepítés során alapvető szabályokat figyelmen kívül hagynak (Leggyakoribb hibák: WPC teraszburkolat nem megfelelő alátámasztása, WPC kerítéselemek 100-125 cm való megtámasztása), akkor a WPC termékünk deformálódhat, aminek következtében a termék valószínűleg szerkezetében is rongálódni fog: törés, repedés.

rólunk

Egyes gyártók külön garanciát kínálhatnak az UV-állóságra, ami azt jelenti, hogy a termék színe az idő múlásával sem fog jelentősen megváltozni. Fontos megjegyezni, hogy a garancia általában nem fedezi az olyan károkat, amelyek a termék helytelen telepítése, visszaélésszerű használata, vagy szokatlan környezeti hatások miatt keletkeztek.

Mielőtt WPC terméket vásárolna, mindig olvassa el a gyártó garanciális feltételeit, hogy tisztában legyen azzal, milyen védelemre számíthat, és milyen körülmények között. Az is jó ötlet lehet felvenni a kapcsolatot a gyártóval vagy a forgalmazóval, ha további kérdései vannak a garanciával kapcsolatban.

Ha mégis eljutott oda, hogy már vásárolt WPC terméket, de úgy gondolja, hogy garanciális körbe tartozó problémába ütközött, abban az esetben haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval, hogy minél hamarabb tudják orvosolni a hibát.

A garanciális hibák, amit tapasztalni szoktunk az általában 90%-ban a gondatlan telepítés okozta hibákból adódik, amit ha már hiba kezdetén jelez a forgalmazónál, akkor csupán egy újra telepítéssel vagy minimális anyagpótlással orvosolni lehet.

Azonban ha több idő telik el, akkor abban az esetben a folyamat visszafordíthatatlan és az újra telepítés már nem fogja megoldani a gondot, csak WPC anyag pótlásával vagy teljes anyagcserével. Ez utóbbi esetben – elfogultság nélkül – a megrendelő is hibás lesz, mivel addig várt, hogy az újra telepítés vagy javítás nem fogja megoldani a gondot.

Saját érdekében, ha WPC terméket vásárol, akkor alaposan nézze meg és olyan forgalmazót válasszon, aki a WPC termék garancia mellé a kivitelezésre is garanciát nyújt. Ne essen abba a hibába, hogy az apróbetűs részen átsuhan: Amiben esetleg szerepel az, hogy az ajánlott WPC kivitelezők munkájára nem vállal garanciát.

A WPC Royal Market (azaz Mi :D ) a WPC termékekre és a WPC kivitelezésre is garanciát vállalunk. Csak olyan ajánlatot adunk ki, amellyel a terasz burkolása a telepítési szabályok maradéktalan betartása mellett is megvalósítható!

Ha további kérdése van a garanciával kapcsolatban keresse szakértőinket.