Melyik a jobb választás? Zárt kerítésléc vagy átlátható?

A zárt kerítésléc vagy hézagos kerítés minden esetben a vásárlók igényeitől, preferenciájától és kerítés céljától függ. A cikkünkben össze fogjuk hasonlítani a két kerítés variációt, melyben összeszedjük mindkét típus előnyeit és hátrányait. Ugyanis egy új kerítés építése vagy régi felújítása hosszútávú döntés, ezért meg éri alaposan utána olvasni.

Zárt kerítésléc előnyei:

A zárt kerítésnek számos előnye van, melyek közül

 1. helyezés: A beláthatatlanságra, mivel így nyugodt és kellemes időt tölthet családjával a kertben, úgy hogy közben nem kell tartani utcáról vagy szomszéd felőli leskelődőktől.
 2. helyezés: Biztonság, a zárt kerítésléc csökkentheti a betörések számát, mivel a statisztikák szerint a betörő elsőkörben szemügyre vételezi az ingatlant, nézik az otthonról elindulásokat, érkezéseket illetve maradt e az ingatlanban valaki. Nos a zárt kerítés megnehezíti a betörők munkáját, így nem tudnak csak az utcáról egy kocsiban ülve felderíteni.
 3. helyezés: Zaj elleni védelem, ugye milyen zavaró lehet egy kellemes hétvégi, kerti piknik során, az utcáról beszűrődő zajtól egymás beszédét is alig hallani? A zárt kerítésléc hasznos válasz lehet a zajcsökkentésre.
  helyezés: Szélvédelem, ami hasznos lehet a teraszokon lévő huzat megakadályozására vagy a kertészeti munkák során a takarítás vagy öntözés során.

A zárt kerítésléc hátrányai:

 1. helyezés: A zárt kerítés kialakítása költségesebb feladat, hiszen több anyag szükséges hozzá.
 2. helyezés: Látvány, hisz sok ember számára bezártságot adhat, és szorongásérzetet.
 3. helyezés: Szélállóság elérése érdekében, erősebb és tartósabb szerkezet építése szükséges.

 

Réses kerítés előnyei:

 1. helyezés: Esztétika, mivel a réses hézagos kialakítási kerítés rendszereket jobban be tudjuk illeszteni a környezetbe a nyitott megjelenésével.
 2. helyezés: Szélterhelés, könnyebben áthalad rajta a szél, ezáltal jobban szellőzik az udvar, könnyedén fenntartható bármilyen növényzet. A kerítés szerkezete pedig olcsóbb mint a zárt kerítésé 

Réses kerítés hátrányai:

 1. helyezés: Kevesebb magánélet, mivel nem nyújt teljes privát szférát a belátás ellen.
 2. helyezés: Kevesebb védelem, mint ahogy már fentebb említettünk egy két dolgot a betörökről… ezzel megkönnyítve munkájukat,.
 3. helyezés: Zajvédelem, a réses vagy hézagos kerítés kialakításnál, nincs, ami csökkentse a zajt, hiszen az elemek között lévő 2-8 cm-es rések nem tudják megakadályozni.

És még ezzel nem végeztünk, adunk egy kis ráadást összepárosítottunk döntési szempontokat, amivel csak önöket szeretnénk segíteni a döntésben.

 

 1. Magánélet és biztonság: Ha a magánélet és a biztonság a legfontosabb, akkor a zárt kerítésléc lesz a legjobb választás.
 2. Költség: Nem egy elhanyagolható dolog, hiszen a teljesen zárt kerítés költségesebb, de a rések minimalizálásval optimalizálni tudjuk a pénztárcánkat a magánélettel és biztonsággal.
 3. Környezet és megjelenés: Minden egyes utcának van egy úgynevezett utcaképe, ha szeretne az utcába beilleszkedni és nem kilógni a sorból, akkor érdemes követni az utcaképpe illő trendet.

Képek a zárt kerítéslécről és réses kerítés kialakításról.

zart-keriteslecnyilt-keriteslec