Korlát felújítás? Alkalmas- e a WPC teraszburkolat vagy kerítéselem korlátnak?

WPC korlát – Bevezető

Ezt a blog cikkünk azért írjuk, mert sokan kérdezik, hogy a WPC kerítés vagy teraszburkolat elemet fel lehet e használni WPC korlát -nak. Reméljük cikkünkkel tudunk segíteni azoknak, akik eddig csak gondolkoztak rajta.

WPC korlát kivitelezése – Fémszerkezetre

Bemutatjuk Önöknek első sorban a korlát – fémszerkezettel való kivitelezést módjait:

  • A meglévő fémszerkezetre való WPC kerítéselemek telepítése hagyományos csavarokkal való rögzítése.Javasolt kötőelemek: Kapupántcsavar vagy önmetsző csavar
  • A meglévő fémszerkezet átalakítása „U” profilokba (25x25x2) való csúsztatás (Nincs csavarozás, csak ha a fesztávolságok meghaladják a 90-120 cm-ert, ekkor alá kell támasztani és csavarozni. 

A korlát kivitelezési módjai:

  • Zárt korlát (WPC kerítés típusok: RM21-169 és RM21-325)
  • Hagyományos réses korlát: (WPC burkolat típusok: RM21-145, RM20-140)

Kivitelezés – WPC kerítésoszloppal

Van-e mód az egész korlát cseréje WPC-re? Igen!

A WPC kerítéselemeinkhez tartozik WPC kerítésoszlop, mely kompatibilis az összes kerítés elemhez. A WPC kerítésoszlop belső mérete 41×41 mm. A belső méretéből adódóan csupán egy bebetonozott vagy letalpalt 40×40 mm-es zártszelvényre kell ráhúzni. A kerítés oszlopaink két oldalán nút-oltak ezáltal a korlátanyagnak szánt burkolatot csak bele kell csúsztatni. A réses kivitelnél a lehulló kerítéselemből tudunk távtartókat vágni, melyeket a Tytan Classic „WPC ragasztóval beragasztunk. Az oszlopok zárásaként pedig szín-azonos WPC oszlopfedőt használunk, hogy abba ne tudjon csapadék, falevél vagy bármi beleesni. 

wpc-korlat-768x576

 

Kivitelezésre szakember?

Nem biztos magában? Szeretné ha szakember telepítené a prémium minőségű WPC burkolatot? 

Kiváló szakemberek állnak rendelkezésre a korlát kivitelezéséhez. Szakembereink közel 10 éve foglalkoznak WPC kerítések, WPC teraszok – medencepartok és korlátok kivitelezésével. Ha nemcsak az burkolatra minőségére szeretne garanciát, hanem a kivitelezésre is, keresse bizalommal csapatunkat. – WPC Royal Market Kft.

A minimális gondozást igénylő korlát kivitelezésénél nem alkalmazunk a WPC kerítés kivitelezésétől eltérő egyéb követelményt. Ha bármi kérdése merült fel mégis a korlát kivitelezésével kapcsolatban kérem keresse bizalommal munkatársainkat a megadott elérhetőségeken. 

Legfrissebb munkáinkat tekintse meg facebook oldalunkon.