Hogyan válasszunk teraszburkolatot?

Minőség szempont alapú választás

Bejegyzésünk akkor lesz az Ön számára hasznos, ha már eldöntötte, hogy a régi fa teraszburkolatát szeretné lecserélni WPC padlólap-ra.

Szinte minden Magyarország-i forgalmazó weboldalán olvasható, hogy „Minőségi WPC padlólap, Prémium minőség, 10-15 év garancia, Egyszerű telepíthetőség” és társai marketing szöveget. Egy kis WPC történelem…

Ahogy tartottam egy kis piackutatást rájöttem, hogy nincs egyetlen szó sem arról, hogy valamelyik forgalmazó összehasonlítaná más piacon lévő (név nélkül) termékekkel a saját terméküket. Míg mások csak beszélnek arról, hogy milyen a jó minőségű WPC burkolat, én prezentálom és képekben bemutatom a különbségeket.

Gondolom sokan hallották vagy legalább már olvasták arról, hogy „Vásárláskor jól nézze meg a szemcse méretet és sűrűséget, mert az tükrözi a minőséget…” 

A minőség ellenőrzési szempont HELYTÁLLÓ!

Nem is ragoznám tovább a szót, bemutatom, hogy mi is az a „Szemcse méret és sűrűség”

WPC járólapok

wpc_teraszburkolat1

 

Összevetés

  • 1. kép: Egy Magyarországon forgalmazott WPC padlólap „sötétszürke” színben
  • 2. kép: Az általunk forgalmazott WPC padlólap (RM21-145) „fémes szürke”

A egymásra helyezett WPC padlólapok keresztmetszetében látható a legjobban a szemcse méret és sűrűség. Így képen szabad szemmel is jól látható, hogy az 1. számmal jelölt teraszburkolat körülbelül 4-5x több szemcsét tartalmaz mint a 2. számmal teraszburkolat. A szemcse több dolog lehet: – A kötőelem, farost, egyéb kémiai adalékanyag.

A következőkben a fentebb összehasonlított padlólapok felületét fogom bemutatni, mely leginkább esztétikai szempontból nyújt segítséget a választásban.

A bal oldali képen annyira nem kivehető a felület simasága (szálcsiszolás, mikrobarázda) és szemcse sűrűsége, a mintatermék nagysága miatt. De aki ellátogat raktárunkba egy kávé mellett szívesen bemutatom a különbségeket, ami remélem sokat fog segíteni a döntésben