Hogyan lesz WPC teraszburkolatból WPC kerítés?

A WPC burkolatok (teraszburkolat) alkalmas WPC kerítésnek

A vásárlóink közel 40%-nak tetszik a mindkét oldal barázdált felületű és két oldalán nút-olt WPC burkolatok.  Ezáltal sokan fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy a WPC teraszburkolat alkalmazható-e WPC kerítés építéséhez.  A blogbejegyzést elolvasva választ kapnak kérdésükre, esetleg ha kihagytunk volna valamint várjuk a további kérdéseket e-mail-en vagy telefonon. 

Műszaki paraméterek

 • 145 mm széles, 21 mm vastag és 2900 mm vagy 5800 mm szálhosszban érhető el. 
 • WPC teraszburkolatunk két oldalán barázdált és szál-csiszolt felületű.
 • Anyag összetétele: Ugyanaz mint a WPC kerítésléceink (60% faliszt – 35 % HDPE – 5% egyéb kémiai anyagok (UV és égés gátlók, rovar elleni védőszer, kötőelemek).
 • Könnyű megmunkálhatóság – Famegmunkálási eszközökkel.

Hogyan telepítsük a WPC teraszburkolatot -WPC kerítéslécnek? WPC burkolatok néhány telepítési követelménye

Előjáróban annyit, hogy a WPC teraszburkolat felhasználása WPC kerítésnek nem vonz maga után több telepítési követelményt, mint a hagyományos WPC kerítések telepítése. Weboldalunkon több helyen megtalálható, hogy mire kell odafigyelni a WPC kerítés építése során, de most ismét kiemelünk pár szabályt, ami nem elhanyagolható!

 • Méretre szabás: A méretre szabásnál kiemelten figyelmet biztosítsunk a WPC burkolatok hőtágulására (WPC burkolat hőmérséklete, a levegő hőmérséklete), mely képes akár 2-3 mm tágulni – 1 folyóméter WPC burkolat.  
 • Ajánlott rögzítési technikák (Rangosban figyelve az alakmegtartással): A kerítés pillérekre rögzített „U” profil – WPC kerítéslécek között távtartó (vízszintes telepítés) – maximális fesztávolság alátámasztás nélkül 100- 120 cm – „U” profilokban tágulási hézag ráhagyása. A gyártó előírása szerinti maximális telepíthető szálhossz: 200 cm (Középen egy alátámasztás, mely csavarkötéssel rögzítve.) Megjegyzés: Úszókapura cégünk telepített már 5 méteres szálhosszban is, 1 méterenkénti alátámasztással, csavarkötéssel rögzítve – Nem tapasztaltunk alakváltozást 1 év alatt. 
 • Függőleges telepítés: A WPC teraszburkolat két rögzítési pont közötti távolság ugyanúgy mint a vízszintes telepítésnél maximum: 100-120 cm. A kötéseken túlnyúló rész (Ami a levegőbe „lóg”) maximum: 5-10 cm.
 • A 10 cm-től nagyobb szélességgel bíró WPC teraszburkolatot vagy WPC kerítéselemet alátámasztásonként 2 kapupánt- vagy önmetsző (előfúrat szükséges minden csavarnál)  csavarral javasolt fogatni.
 • Kapupánt csavarjaink: 6×50 mm 6×70 mm: Rozsdamentes, horgonyzott, színterezett.

A fent leírtak nem minősülnek telepítési útmutatónak, kérje ingyenes személyes vagy telefonos tanácsadásunkat.

Zárt WPC kerítés – WPC teraszburkolatból – WPC burkolatok

Igen, lehetséges! A zárt kivitelnél nem javasoljuk a WPC teraszburkolatok közvetlen egymásra engedését! Helyette alkalmazzuk a teraszburkolatunkhoz rendszeresített fém vagy műanyag rögzítő klipszeket. A rögzítési pontok egymástól 50-80 cm-re legyenek egymástól maximum. 

 • Fém klipsz: 2-3 mm fix és folyamatos távolságot ad a WPC elemek között (Tartósabb).
 • Műanyag klipsz: 5-6 mm fix és folyamatos távolságot ad a WPC elemek között.

Mutatjuk képen a előbb leírt kivitelezési módot.