Belátásgátló kerítés – Teremtsen Ön is magán szférát otthonában

Egy kerítés kialakítása egyrészt összetett feladat, másrészt a kereskedelmi forgalomban többféle alapanyag rendelkezésre áll, amiből elkészíthető.

Sokan a fa mellett voksolnak természetes megjelenése miatt, azonban a fa nem tartós anyag, nem lehet vele igazán hosszútávra tervezni, mivel az anyag elöregszik, az UV tönkreteszi, hiába kezelik 1-2 évente lazúrral, illetve festik jó minőségű festékkel, az UV átrágja magát rajta, és körülbelül 10 év alatt tönkreteszi a fát. Nemcsak az alapanyag vész idő előtt kárba, hanem az ápolásra befektetett idő is, és a legvége, hogy le kell cserélni.

A Wood Plastic Composite (WPC) kiváló anyag, hiszen nem igényel olyan mértékű utógondozást, mint a fa, tehát nem kell festegetni, kezelgetni, és ellenáll a zordabb időjárási körülményeknek is.

A kerítéselemek csoporton belül az egyik fajtája a belátásgátló kerítés, mellyel egy magánszféra alakítható ki otthonában. Nem kell tartani a leskelődő járókelőktől vagy szomszédtól, Nyugodtan élvezheti medencéjét, jakuzziját vagy a napfürdőt otthonában.

 

Milyen belátásgátló kerítésekkel rendelkezünk?

A profil masszív, nútféderes kialakítású (21 mm vastag), az elemek egymásba csúsztathatóak, támasztják egymást. Ezen kialakítás alkalmassá teszi igény szerint akár nagyobb kerítés szakaszok osztás nélküli felhasználásra, köztes megtámasztásokkal.

A profil magassági méretét tekintve 2 féle változatban érhető el: az RM 21-169 (169 mm teljes profil magasságú) és az RM21-325 (325 mm teljes profil magassággal)

A belátásgátló kerítés kialakítása többféle módon is lehetséges. Az egyik leggyakoribb módja új kerítés építése esetén, ha már a betonsáv alap készítésekor bebetonozzák a 40x40 mm zártszelvényeket, amik lehetővé teszik hogy ezen szelvényekre a méretre vágott, nútolt WPC oszlopelemeket (120x120 mm) rá lehessen húzni kivitelezéskor. A nútolt oszlop elem esztétikussá varázsolja az egész kialakítást, sajátossága, hogy a beépítésével nemcsak belátásgátló kerítés alakítható ki, hanem a megfelelő típusú WPC kerítéslécek akár hézagokkal is telepíthetőek egyedi távtartók használatával. Miután a lécek telepítése megtörtént, az oszlop zárására WPC oszlopfedő ajánlott, mely ragasztással rögzíthető az oszlop tetejére.

 

Másik gyakori kivitelezési módszer, hogy betonpillérek készülnek, ehhez dübel+ csavarkötések alkalmazásával rögzíthető hozzá a WPC kerítésléc fogadó U profil. Az U profilok (25x25 mm) cégünk kínálatában is elérhetőek 3 féle hosszméretben (1 – 1,5 – 2 m hosszúságban) és 3 féle színben (antracit – sötétbarna – szahara) A felcsavarozott U profilokba már ugyanúgy belecsúsztathatóak a kerítéslécek, melyek egymásba kapaszkodva egy merev, stabil kerítésfelületet adnak.

 

A belátásgátló kerítéselemek élénk és népszerű színei között megtalálhatóak az antracit, sötétbarna , szahara színű árnyalatok. A WPC oszlop elemek is elérhetőek ezen színekben, így akár a teljes felületen egybeolvadó, vagy kontrasztos külső is varázsolható a különböző színű profilok kombinálásával.

Új kerítés építése esetén, amennyiben a betonsáv alap rendelkezésre áll, netán az oszloptartó és kerítés támasztó zártszelvényeket is bebetonozták az ideális távolságbeli kiosztásokkal, akkor a telepítés folyamata egyszerű, akár házilag is kivitelezhető, hiszen az oszlopelemeket kell méretre vágni, rácsúsztatni az oszloptartó zárt szelvényre, ezután következhet a kerítéselemek méretre vágása, oszlopba történő helyezése, megtámasztó elemekhez rögzítése csavar kötéssel (amennyiben a szélesség igényli) legvégül az oszlopok zárása WPC oszlopfedővel.

 

Kiváló minőségű termékeink mellé természetesen teljeskörű telepítési szolgáltatást is biztosítunk, azoknak akik inkább szakemberre bíznák az építést!